ΠΛΟΗΓΟΣ - ploigos.gr

Ο ΠΛΟΗΓΟΣ

Ο ΠΛΟΗΓΟΣ αποτελεί μία υπηρεσία ψηφιακών χαρτών που χρησιμοποιεί αποτελεσματικά το υπόστρωμα Google Maps, και σε συνδυασμό με ελληνικά γεωγραφικά δεδομένα προσφέρει στους χρήστες του υπηρεσίες γεωγραφικής πληροφόρησης και πλοήγησης υψηλής ποιότητας.

O ΠΛΟΗΓΟΣ υποστηρίζει εντοπισμό διευθύνσεων, δρομολόγηση από σημείο σε σημείο και παρουσίαση ενός πλούσιου συνόλου κατηγοριών σημείων ενδιαφέροντος (π.χ., τράπεζες, εστιατόρια, δημόσιες υπηρεσίες, φαρμακεία, εκκλησίες, κα). Επίσης παρέχει τη δυνατότητα επισήμανσης σημείων ενδιαφέροντος από τον ίδιο το χρήστη καθώς και την αποθήκευση και αποστολή αυτών σε άλλους χρήστες. Παρέχει χάρτες και γεωγραφική πληροφόρηση για όλη την Ελλάδα καλύπτοντας πλήρως την αστική ζώνη σε όλες τις ελληνικές πόλεις μεγάλου και μεσαίου μεγέθους (Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Πάτρα, Ιωάννινα, Αλεξανδρούπολη, Ηράκλειο, Ρέθυμνο, κα.) καθώς και κωμοπόλεις.


Η MOBICS

Υπεύθυνη για την ανάπτυξη και λειτουργία της συγκεκριμένης υπηρεσίας είναι η εταιρία Mobics (www.mobics.gr). Το δυναμικό της εταιρίας προέρχεται από το Πανεπιστήμιο Αθηνών, Τμήμα Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών (www.di.uoa.gr), με το οποίο η ΜΟΒΙCS διατηρεί ιδιαίτερο πλαίσιο συνεργασίας σε θέματα έρευνας και τεχνολογικής ανάπτυξης. Αντικείμενο της εταιρείας είναι ο σχεδιασμός, η υλοποίηση και η παροχή υπηρεσιών προστιθέμενης αξίας σε ασύρματα, κινητά και διάχυτα δίκτυα, µε έμφαση στη γεωγραφική πληροφόρηση. Ενδεικτικός κατάλογος έργων, στα οποία έχει συμμετάσχει ή συμμετέχει το ανθρώπινο δυναμικό της εταιρείας MOBICS:
Bus κι Έρχεται - http://www.busfinder.gr/
Προηγμένο σύστημα ενημέρωσης και καθοδήγησης επιβατών σε Μέσα Μαζικής Μεταφοράς με χρήση πληροφορίας θέσης
Υλοποίηση συστήματος μέτρησης ρίψεων και βαθμολογίας για τον Πανελλήνιο Σύλλογο Αντισφαίρισης Ξυλορακέτας (Π.Σ.Α.Ξ.) - www.psax.gr
Πλοηγός Δήμου Αθηναίων - http://www.cityofathens.gr/AthensMaps
ShoppingMate - http://www.shoppingmate.org/
GRABEL - http://grabel.eclexys.com/
Σύστημα διαχείρισης των δρομολογίων των σχολικών λεωφορείων για τα Αρσάκεια - Τοσίτσεια σχολεία PLOIschool

ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ, ΔΕΔΟΜΕΝΑ ΚΑΙ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Ο ΠΛΟΗΓΟΣ και Η MOBICS